Koledzy, planuję na wiosnę w swojej Tojtojce upodobnić swoją deskę i drzwi do wersji SOL (ja mam czarne listwy na desce i drzwiach, a chciałbym "drewniane" lub "karbon"). W związku z tym proszę o kilka informacji:
1. czy znacie kogoś, kto ma dobrej jakości folie do oklejenia kokpitu?
2. czy po podgrzaniu i dociśnięciu (jeśli folia "surowa" ma połysk) folia nie zrobi się "matowa"?
3. czy jeśli nie będę zadowlony z efektu to czy mogę zerwać folię i na plastiku nie zostanie żaden ślad? Ewentualnie czy go wyczyścić?
fajnie mu wyszło, zawsze możesz w poniedziałek podjechać na spota i zobaczyć na żywo :wink: , chyba mnie za tego posta nie zabije :P
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
jeśli chcesz mieć karbonowe to moim zdaniem tylko 3m di-noc. Śmiało możesz kleić, a jeśli coś Ci się nie spodoba możesz oderwać i nie będzie śladu. Podgrzewasz suszarką, ona ładnie się układa pod kształt i jest git :wink:
oklejanie jest proste jak budowa cepa. kwestia cierpliwości i dokładności. folia po podgrzaniu jest naprawdę super plastyczna i łatwo ją formować. w każdej chwili możesz ją zerwać (lekko podgrzewając) i przykleić na nowo jak ci coś nie wyszło.po odklejeniu nie ma śladu i nie sostaje żaden klej :wink:
oklejanie jest proste jak budowa cepa. kwestia cierpliwości i dokładności. folia po podgrzaniu jest naprawdę super plastyczna i łatwo ją formować. w każdej chwili możesz ją zerwać (lekko podgrzewając) i przykleić na nowo jak ci coś nie wyszło.po odklejeniu nie ma śladu i nie sostaje żaden klej :wink:
ale czy "drewniana" okleina nie matowieje podczas ogrzewania/naciągania? Bo matowe drewno wyglądałoby huj.wo...
Znalazłem na Alle w dobrej ceni listwę deski "karbonową", ale koleś nie ma na drzwi... szkoda... Ale chyba w moim "geriatrowozie" raczej lepiej wyglądać będzie "drewno"...
A oni mają jakiś cennik?
Choć nie wydaje mi się, abym się na nich zdecydował. Listewki drewniane na kokpit można znaleźć za 100zł wiec nie sądzę, że ONI zrobiliby to taniej.
marcinos80, ciężko ci będzie znaleźć taki wzór (bo to bardziej takie ciapki/kropki są niż carbon), ale jak dla mnie zostaw jak jest i nie klej ramek nawiewów bo przedobrzysz, co za dużo to niezdrowo :P
no teraz widze na tym duzym zdjeciu i faktycznie jak mowi skfarek to bardziej kropki. poszukam potem na allegro bo byl facet ze sosnowca co mial bajecznie tania folie sprzedawana niby jako carbon a wlasciwie byla bardziej podobna to Twojej. Gdzies napewno taka widzialem, zrob zdjeciu samej ramki i wrzuc bo i tak slabo widac na tym zdjeciu.
Agamek najlepsza folia ta co poleca Maru :!:
[ Dodano: Pon 31 Sty, 11 12:03 ]
Agamek popatrz do tego uzytkownika ma roznorakie folie, takze drewno itp.
[ Dodano: Wto 01 Lut, 11 12:44 ] Marcinos szukalem, facet ze sosnowca nie ma takiej albo pomylilem uzytkownika albo juz ich nie sprzedaje, ale napewno byly na allegro.[/b]
Wersja "zrób to sam":
miarka w łapkę, wymierz grila i dodaj sobie kilka cm by ładnie to z tyłu zakończyć i by się trzymało, generalnie lepiej odciąć i wyrzucić niż żeby ci zabrakło
Wersja leniwa:
odpal szukajkę i znajdź wątek "Mod grilla za 2,50" bo tam chyba ktoś podawał wymiary ale nie wiem czy do 02 przed fl czy po flu.
W całości, niepotrzebne wycinasz, łączenie pasków będzie ohydnie wyglądać i może się odrywać.
folia duzo tansza od tych z renomowanych firm, ale uwazam ze dobra (a czas pokaze, ile wytrzyma) za kawalek 45x60 zaplacilem 18 zl.
ale ta ramka wyglada krzywo na tym zdjeciu :lol:
zdjecia robione w "makro" wiec dosc dokladnie widac, ale wzor nie jest zbyt "natarzczywie" widoczny. folia w dotyku przyjemna i stwarza wrazenie wytrzymalej.
Komentarz